Powered by Blogger.
Selamat Datang Ke Blog Mesra Ilmu [Pedoman Dan Tauladan]


Saturday, August 24, 2013

4000 Tahun Merasa Sakitnya Sakaratul Maut

gambar sekadar hiasanDiriwayatkan bahawa Nabi Isa A.S. telah menghidupkan orang yang mati dengan izin Allah S.W.T. Orang-orang kafir telah berkata : " Wahai Isa, sesungguhnya kamu telah menghidupkan orang yang baru mati, mungkin mereka yang kamu hidupkan itu belum betul-betul mati. Kalau kamu orang yang benar maka cubalah kamu hidupkan orang yang mati pada zaman pertama dahulu supaya dapat kami lihat".

Nabi Isa berkata : " Katakanlah orang yang hendak kamu lihat".

Orang-orang kafir berkata : " Hidupkanlah Sam Bin Hud supaya kami dapat lihat kebenaranmu".

Nabi Isa A.S. pun pergi ke kubur Sam Bin Hud lalu mengerjakan solat dua rakaat dan berdoa kepada Allah. Maka dengan izin Allah S.W.T. maka hiduplah Sam Bin Hud.

Setelah Sam Bin Hud dihidupkan, Nabi Isa melihat rambut dan janggutnya sudah putih, lalu Nabi Isa A.S. berkata: " Wahai Sam kenapa rambut kamu putih beruban padahal rambut kamu tidak begini sebelum ini?".

Sam Bin Hud berkata : " Aku telah mendengar panggilan kamu, aku sangka kiamat sudah tiba maka rambut dan janggut aku menjadi putih beruban sebab takutnya hari kiamat".

Nabi Isa A.S. berkata: "Sudah berapa lama kamu meninggal?".

Sam Bin Hud berkata: "Aku telah meninggal sejak 4,000 tahun, tetapi sampai sekarang belum lagi hilang sakitnya sakaratul maut dan cukup pedih".Sumber : Daripada pembacaan dan pemahaman admin

<< Kredit Mesra Ilmu >>

No comments:

Post a Comment

Tambah komen anda di sini...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Informasi Kartikel

Informasi Ping.busuk